+3613085506 | info@colorfitness.hu

Nyitvatartás: Hétfő-péntek 6:30-13:00 és 15:00-22:00         Szombat 8:00-15:00          Vasárnap 13:00-20:00

+3613085506 | info@colorfitness.hu

Nyitvatartás: Hétfő-péntek 6:30-13:00 és 15:00-22:00         Szombat 8:00-15:00          Vasárnap 13:00-20:00

Blog

16
Ápr

Miért jobb közösségben edzeni? A konditermi edzés előnyei

Sokan elkötelezett hívei a szóló edzéseknek: futás egyedül a parkban, vagy szobabiciklizés a nappaliban. Azonban vannak olyanok is, akik számára a konditerem sokkal vonzóbb lehetőségnek tűnik. A konditerem nem csupán egy hely a súlyok emelgetésére vagy a futópadon való kocogásra. Sokkal inkább egy közösség, ahol az emberek együtt dolgoznak azon, hogy elérjék a céljaikat. De miért is lenne jobb közösségben edzeni?

11
Ápr

A Kettlebell az edzés mestere: Az egész testet megmozgató csodaszer

 

A kettlebell, vagy más néven orosz súlyzó, egy hagyományos súlyzótól eltérő edzéseszköz, amely sokkal többet kínál, mint amit első pillantásra gondolnál. De miért olyan népszerű és miért érdemes bevonni az edzésedbe?

27
Márc

A Helyes Futás Technikája: A Lépés, Ami Megváltoztathatja a Futóéleted

Ahogy egyre többen fedezik fel a futás örömeit és előnyeit, egyre inkább előtérbe kerül a helyes futástechnika fontossága. Nem csupán a sebesség növelése vagy a sérülések elkerülése miatt fontos ez, hanem azért is, mert a megfelelő technika alkalmazása segíthet maximalizálni a teljesítményt és minimalizálni a sérülés kockázatát.

01
Febr

Motiváció és Kitartás: Az Edzés Kulcsa a Sikerhez



A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód eléréséhez szükséges kitartás sokak számára kihívást jelenthet. Azonban a sikerhez vezető út során a motiváció és a kitartás az egyik legfontosabb faktor. Ebben a blog posztban feltárjuk, hogyan motiválhatjuk magunkat sikeresen, hogy ne hagyjuk abba az edzést, és elérjük céljainkat.

29
Nov

Karácsonyi Ajándékötlet: Idén ajándékozz egészséget szeretteidnek

Ahogy közeledik a karácsony, sokan agyalnak azon, hogy milyen ajándékkal lepjék meg szeretteiket. Mi lenne, ha idén egészséget és harmóniát ajándékoznál szeretteidnek?

Van pár igazán tuti ötletünk, ha még nem találtad meg az igazi meglepit.

30
Aug

Edzés elfoglalt anyaként?
Tudjuk, nem egyszerű!

Az anyaság számos kihívást és változást hoz életben. Az anyukák élete számos új felelősséggel és teendővel telik meg, amelyek között az edzésre szánt idő megtalálása is komoly kihívást jelenthet. Az anyukák számára valóban nehéz a gyerek mellett rendszeresen edzeni, és ennek számos oka van.

 

22
Aug

A Pihenőnapok Fontossága az Edzésben: Az Egészség és Teljesítmény Kulcsa

Az edzés és a testedzés rendkívül fontos az egészségünk és jól-létünk szempontjából. Azonban az is legalább annyira fontos, hogy a megfelelő pihenőidőt biztosítsuk a testünknek. A pihenőnapok beiktatása az edzésbe gyakran alábecsült, pedig kulcsfontosságú szerepet játszanak az eredményesség, a sérülések megelőzése és a hosszú távú edzésfenntartás szempontjából.

09
Aug

A Helyes Táplálkozás Élettani Jelentőssége: Az Egészség Kulcsa

Az egészséges életmód alapjaiban meghatározza mindennapjainkat, és központi szerepet játszik fizikai, mentális és emocionális jólétünk fenntartásában. Az egyik legfontosabb építőköve ennek az életmódnak a helyes táplálkozás. A kiegyensúlyozott és változatos étrend nem csupán a testsúly kontrolljához és az esztétikus megjelenéshez vezet, hanem hosszú távon is hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez és a betegségek kockázatának csökkentéséhez.

 

03
Aug
Evezés: A tökéletes edzés az egész testnek! 
Szereted az izgalmas és hatékony edzéseket? Akkor az evezés a te sportod! 
27
Júl
Ki hallott már a SUP jógáról?
Ha még te sem, akkor ez a cikk neked szól.
A Sup jóga, más néven Stand Up Paddle jóga mostanra hatalmas népszerűségnek örvend világszerte.
20
Júl
Vizi sport?Naná!
Feltölt, szórakoztat, kikapcsol!
Először is, a vizi sportok segítenek abban, hogy kikapcsolódhassunk és elszakadjunk a mindennapi stressztől. Amikor belemerülünk a vízbe, azonnal elfelejtjük a gondokat, és csak a mozgásra és a víz csodálatos érzésére koncentrálunk.
13
Júl
A Kora Reggeli Edzés - Az Ébredés Energikus Módja!
Sokan közülünk még mindig az ágyban kuporognak reggelente, de miért ne változtathatnánk ezen a szokásunkon? A kora reggeli edzés olyan élmény, amely felfrissíti a testedet és az elmédet, és energikusan indítja a napot. Hadd osszak meg veletek néhány okot, hogy miért érdemes a napot egy jó kis jógával vagy konditeremmel indítani.

 

06
Júl
Az Élet Adrenalinnal Teli Oldala
Tudjuk jól, hogy az extrém sportok szerelmesei egytől-egyig a határaikat feszegetik, az izgalmat, a kihívást és az adrenalint keresik. Ezek a sportágak rendkívüli teljesítményt, ügyességet és bátorságot igényelnek a résztvevőktől, akik félelmet nem ismerve vetik bele magukat a kalandokba.
Az extrém sportoknak széles a skálája , és mindenki találhat valami izgalmasat és kihívást jelentőt az egyéni érdeklődésének és képességeinek megfelelően.
20
Jún

A Nyári Szaunázás Előnyei: Frissítő és Egészséges Élmények


Ahogy beköszönt a nyár, a legtöbben a forró napsütést, a hűsítő strandot és a vidám nyaralást képzelik el. Azonban egy olyan tevékenység, amelyet gyakran a hidegebb évszakokhoz társítanak, mégis rendkívül kellemes és előnyös nyáron is, ez a szaunázás. Bár az első pillanatban furcsának tűnhet a forró szaunába lépni a nyári hőségben, valójában számos előnnyel jár. Ebben a blogbejegyzésben megosztom veletek, miért érdemes mégis szaunázni a nyári hónapokban.

13
Jún

A Saját Testsúlyos Edzés: A Természetes Erőnlét Mestere

A mai modern világban, amikor a fitnesz iránti érdeklődés egyre nő, számos edzésforma és módszer vált elterjedtté. Az egyik olyan módszer, ami kiemelkedik a többi közül, és egyre népszerűbbé válik, a saját testsúlyos edzés. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a testedet, mint a legnagyobb eszközt használd, és kihozd belőle a legtöbbet. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a saját testsúlyos edzés előnyeit, és megvizsgáljuk, miért lehet az egyik leghatékonyabb és legtermészetesebb módszer a testmozgásra.

06
Jún

Tartsd magad hidratáltan és teljesíts jobban!


Az egészség és a fittség elérése érdekében az edzések elengedhetetlenek, ezt már jól tudjuk. Azonban a tested optimális működésének fenntartásához nemcsak a megfelelő táplálkozásra és a megfelelő testmozgásra van szükség, hanem a megfelelő hidratáltságra is. Az edzés közbeni folyadékpótlás gyakran alábecsült, pedig rendkívül fontos a teljesítményed és egészséged szempontjából. Ebben a cikkben áttekintjük az edzés közbeni folyadékpótlás jelentőségét, és megosztunk néhány hasznos tippet a hidratálásra.

01
Jún

A Súlyzós Edzés Jótékony Hatásai: Az Erő, Az Egészség és Az Önbizalom Forrása

Bevezetés

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres testmozgás is. Az edzés számos formája közül kiemelkedő helyet foglal el a súlyzós edzés, amely nem csak az izomzat fejlesztésében játszik fontos szerepet, hanem számos más jótékony hatással is rendelkezik. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük, hogy miként járul hozzá a súlyzós edzés az egészségünkhöz, az erőnlétünkhöz és az önbizalmunkhoz.

23
Máj

Szellemi felfrissülés – az edzés a csodaszer

 

Ismerős az az érzés, amikor egy hosszú munkanap után már semmihez nincs kedved?

Amikor a fokozott stressz hatására fásulttá, kedvtelenné válsz?

A fokozott érzelmi, szellemi és fizikai megterhelés hatására jelentkező kiégés sajnos napjaink egyik népbetegségévé kezd válni. A tartós, túlzott terhelés hatására fizikai, érzelmi és mentális kimerülés lesz úrrá rajtunk. A kevés pihenés, a monotonitás sajnos fokozza azt.

16
Máj

Amikor a tested jelez – a pihenőnap márpedig elengedhetetlen

 

A sport az egyik legjobb módszer arra, hogy a felgyűlt energiát, feszültséget levezessük.Egy hosszú átdolgozott nap után nincs is jobb, mint egy kiadós edzés. Legyen szó súlyzós edzésről, kardióról,úszásról vagy fociról, hajlamosak vagyunk néha túlzásba esni.

Bár testünk fejlődése azt mutatja, hogy jó úton járunk, sose feledkezzünk meg a pihenésről.

Mindig iktassunk be egy-egy pihenőnapot, amikor is testünknek elegendő időt adunk a regenerálódásra.

Érdemes figyelni a tested jelzéseit, hiszen ha túlterheled, nagyobb az esély a sérülésre ami miatt akár nagyobb kihagyásra is kényszerülhetsz.

09
Máj

Öregedni fájdalmak nélkül- avagy testedzés 60 felett

 

Testünk a kor előrehaladtával öregszik, veszít a rugalmasságából, nehezebben birkózik meg a fizikai feladatokkal. Itt-ott fáj, már a regenerálódás sem olyan gyors. Ezt az élet természetes velejárójának tekintjük, amolyan elkerülhetetlen tényként kezeljük, pedig ez nincs így!

Nem kell, hogy a mindennapjaink része legyen a fájdalom, sőt!

23
Febr

Zsírégetés mesterfokon – avagy tippek és mítoszok

Minden fogyni vágyó álma, hogy megkapja a tuti receptet a gyors fogyáshoz.

Ugye milyen jó lenne, ha a kilók csak úgy leolvadnának a testünkről és persze mindez minél kevesebb erőfeszítéssel természetesen.

Bár mint minden más, ez is alkat kérdése, de az biztos, dolgoznunk kell a formás test eléréséhez.

Akaraterő és kitartás, na és persze a jól megválasztott módszerek.

01
Dec

Együk vagy ne együk- táplálékkiegészítő edzéshez / Fehérje

 

Legyél akár kezdő vagy sportoló, egy biztos, a mindennapi edzésedet érdemes felturbóznod pár minőségi táplálékkiegészítővel, ami támogatja a fejlődésedet.

Több fajtája létezik, ezért most mi segítünk kicsit eligazodni a termékek között.

16
Nov

Reggeli vagy esti edzés – te milyen típus vagy?

 

Sokat vitatott téma, hogy vajon mikor jobb edzeni, reggel vagy este. Mikor teszed a legjobbat a szervezeteddel, mikor a legjobb a teljesítmény és még sorolhatnánk a felmerülő kérdéseket.

Ezt próbáljuk meg most kicsit körül járni.

 

08
Nov

Hogyan alakítsd ki a saját edzési rutinodat – tervezz, időzíts és persze adj időt magadnak

 

Ha csak most barátkozol az edzés gondolatával, vagy esetleg már bele is vágtál, akkor biztosan sok kérdésed van.

És hacsak nem vagy született fitnesz guru, akkor ez teljesen normális és így van jól.

Minden kezdet nehéz mondják és ez az edzéssel sincs másképpen.

Ha szeretnéd, hogy kitartásod megmaradjon, sikerélményed legyen és persze mindeközben még jól is érezd magad, akkor fontos, hogy tudatosan építsd fel az edzési programodat.

Hogy mik a mi tanácsaink?

Most megosztjuk veled!

01
Nov

Spinning, mint az egyik legtutibb zsírégető, cardio edzés?

 

Azt kell, hogy mondjuk, hogy igen és igen!

És hogy mi is az a spinning vagy sok helyen indoor cycling, azt mindjárt mutatjuk.

19
Okt

Egyedül vagy csoportban-avagy hogyan edzünk

 

Azt kell, hogy mondjuk sok érv szól mindegyik mellett, mindenkinek a saját habitusa, temperamentuma határozza meg, melyiket választja.

Azonban néha nem árt kicsit kizökkennünk a komfortzónánkból.

Egyedül edzel? Ugorj be egy pörgős aerobik órára!

12
Okt

ÚJ!ÚJ!ÚJ! -Gerinctréning a Color Fitnessben


Már megszokhattátok, hogy mindig előrukkolunk valami újjal.Most sincs ez másképpen!

Október 22-től minden szombaton 9:00-tól várunk titeket egy igazán klassz gerinctréninggel.

05
Okt

Tae-bo őrület-új aerobik óra a Color Fitnessben

 

Hogy mi is az a Tae-bo?

Az egyik legélvezetesebb és legintenzívebb óra, amin valaha is részt vettél!

 

A tae-bo a karate és a tánc mozgáselemeit vegyíti, egy igazán felszabadító és mindent átmozgató intenzív óra típus.

Tökéletes módja a feszültség levezetésnek, feltölt energiával, vidámabb és ellazultabb leszel általa.

04
Okt

Félsz edzőterembe járni?- 5 dolog, amivel komfortossá teheted a kondi termi edzéseket

 

Félsz edzőterembe járni?Hidd el sokan vannak ezzel így, nem vagy egyedül.Sok ember szorongva lép a kondi terembe vagy éppen igyekszik elkerülni azt. Fél az emberek véleményétől, hogy nem találja fel magát, hogy mindenki szebb és jobb nála.

Előtted is ott van ez a kép? Hát most engedd el!

 

Íme néhány tanács, amivel komfortosabbá teheted a kondi termi edzéseket.

29
Szept

A szauna jótékony hatásai-avagy hogyan egészítsd ki edzésedet a legjobb hatás elérése érdekében

Bár hazánkban még nem hódolnak annyian a szaunázás élvezetének, azt el kell mondanunk, hogy szerencsére egyre több helyen van rá lehetőségünk és mi csak biztatni tudunk mindenkit, hogy próbálja ki és ha lehet iktassa be az edzési rutinjába.

A Color fitnesz sincs ezzel másként. Már a kezdetek kezdete óta figyelünk arra, hogy vendégeinknek a lehető legtöbb szolgáltatást nyújtsuk és ez alól a szauna sem lehet kivétel.

Budapesti, Váci utcai fitnesz termünkben vadonatúj finn szauna várja a melegedni vágyó vendégeket.

27
Szept

Saját testsúlyos edzés – avagy hogyan fogyjunk és erősödjünk gépek nélkül

Ha te sem vagy az a kifejezett gyúrós fajta vagy csak nem a barátaid az edző gépek, ne szomorkodj a saját testsúlyos edzést neked találták ki.

Hatalmas előnye, hogy kortól nemtől és edzettségtől függetlenül bárki bele vághat, természetesen ügyelve a fokozatosságra.

Ha teheted, kezdésnek kérd egy szakképzett személyi edző segítségét.